logo-mini

OuderraadWelkom

Beste ouders,

Kent u de Ouderraad van de Omnibus al? We stellen ons graag even aan u voor.

KLIK HIER: Voel je het kriebelen? Join us!

Met een twintigtal enthousiaste ouders proberen wij de school te ondersteunen waar dat kan. Dat betekent niet alleen dat we geld inzamelen om projecten allerhande te financieren, maar ook dat we activiteiten inrichten voor onze leerlingen. We zetten even op een rijtje waar we ons zoal mee bezighouden.

  • Begin september wordt de kleutertjesdag georganiseerd. Op deze zondagvoormiddag kunnen de instappertjes van de Kasteeldreef op een speelse manier komen kennismaken met hun allereerste juf en de school. We sluiten dit gezellig samenzijn af met een broodbuffet.
  • Rond de herfstvakantie hebben we onze handen vol met de zeevruchtenverkoop. De opbrengst hiervan wordt de laatste jaren besteed aan schilder- en verfraaiingswerken op school die de ouderraadsleden uitvoeren tijdens de grote vakantie, samen met een aantal enthousiaste juffen en (groot)ouders.
  • De laatste vrijdag voor de krokusvakantie vieren we traditioneel carnaval. De Ouderraad bakt die dag wafels voor de kleuters, verkoopt toeters voor de stoet en organiseert de alom bekende carnavalsfuif in het Ontmoetingscentrum, compleet met DJ, drankjes en frietjes. Noteer dit alvast op de kalender, alle leerlingen van de lagere school zijn welkom.
  • In het voorjaar verwelkomen we telkens weer een heleboel ouders en sympathisanten op onze smuldag in het Ontmoetingscentrum.
  • Tijdens het schoolfeest steken we de handen uit de mouwen achter de toog en organiseren we onze jaarlijkse tombola.
  • De leerlingen van het zesde leerjaar leggen we aan het einde van hun lagere schoolcarrière eens goed in de watten. Ze worden samen met hun ouders uitgenodigd voor een receptie in de Kasteeldreef. Nadien wordt er gebarbecued en gaan de leerlingen op dropping… pret gegarandeerd.

Voelt u het kriebelen als u dit leest? Wilt u ook graag écht betrokken zijn bij de school van uw kind? Dan is de Tielense Ouderraad misschien iets voor u…. Spreek gerust iemand van ons aan, dan nodigen we u vrijblijvend uit voor een volgende vergadering. Ook wanneer u opmerkingen of tips heeft in verband met de Omnibus, kunt u bij ons terecht. Tot binnenkort!